ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης όρων:  25/11/2021

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να ενημερώσει τους χρήστες τη ιστοσελίδας για το ποια προσωπικά τους δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα διαχειριζόμαστε και πώς τα προστατεύουμε.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΑΣ Ι ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , με διακριτικό τίτλο “Κόσμημα 60 Α”, με έδρα στην είσοδο της Νέας Αγοράς Ρόδου (Α.Φ.Μ: 131021230  , ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ.: 072976620000, Δ.Ο.Υ: ΡΟΔΟΥ, ΤΚ:85131, e-mail:  , τηλ. επικοινωνίας: +30 6946 391089 ) είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας όταν χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα και δεσμεύεται απέναντι σας ότι σέβεται την ιδιωτικότητά σας και φροντίζει για την ορθή τήρηση και λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας της, με σκοπό την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

Όταν σας ζητηθεί να παράσχετε προσωπικά δεδομένα, μπορείτε να αρνηθείτε. Ωστόσο, για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών απαιτούνται κάποια προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να σας παράσχουμε το επιθυμητό προϊόν. Εάν επιλέξετε να μην καταχωρήσετε δεδομένα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία και την παροχή μιας τέτοιας υπηρεσίας, δεν θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ομοίως, στις περιπτώσεις στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα βάσει του νόμου ή για τους σκοπούς σύναψης ή εκτέλεσης μιας σύμβασης με εσάς, και δεν παράσχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν θα μπορούμε να συνάψουμε και να εκτελέσουμε τη σύμβαση.

1.Συλλογή προσωπικών δεδομένων και τρόπος χρήσης αυτών

Συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα που εσείς οι ίδιοι μας γνωστοποιείτε συμπληρώνοντας της αντίστοιχες φόρμες εγγραφής στην ιστοσελίδα και παραγγελίας προϊόντων. Τέτοια δεδομένα είναι το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση, ο ταχυδρομικός κωδικός, το e mail, το τηλέφωνο επικοινωνίας, όνομα χρήση και κωδικός (σε περίπτωση δημιουργίας λογαριασμού). Οι πληροφορίες αυτές είναι απαραίτητες για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας αποστέλλουμε τα προϊόντα που έχετε αγοράσει μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος αλλά και για την ευκολότερη για σας χρήση της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς και την πρόληψη παράνομων ενεργειών.

Κατά την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας συλλέγουμε τα εξής προσωπικά σας  δεδομένα: τη διεύθυνση IP της συσκευής, το ID της συσκευής, την ημερομηνία και την ώρα της πρόσβασης, τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, το όνομα και την ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε, τον φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, καθώς και το όνομα του παρόχου πρόσβασης (access provider) και εφόσον έχετε συναινέσει στον γεωεντοπισμό του φυλλομετρητή σας ή στο λειτουργικό σύστημά (software), καταγράφονται και αυτές οι λειτουργίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται και για λόγους ασφάλειας σε ένα προσωρινό αρχείο καταγραφής που είθισται να λέγεται log file.

Κατά την πραγματοποίηση αγορών θα ζητηθούν από την ιστοσελίδα πληροφορίες από την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με την οποία θα πληρώσετε, σε περίπτωση που επιλέξετε αυτό τον τρόπο πληρωμής. Σας ενημερώνουμε ότι η επιχείρηση μας δεν αποθηκεύει ούτε επεξεργάζεται τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας. Για την πληρωμή της παραγγελίας σας μεταφέρεστε αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον του τραπεζικού ιδρύματος με το οποίο συνεργαζόμαστε. Σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε μέσω PayPal, η εταιρία εδρεύει στο Λουξεμβούργο, S.à.r.l. &Cie. S.C.A., 22-24 BoulevardRoyal, 2449. Για την ολοκλήρωση της πληρωμής ανακατευθύνεστε πάντοτε σε ασφαλές περιβάλλον της PayPal και η επιχείρηση μας δε έχει καμία πρόσβαση στα δεδομένα που εισάγετε.

Επιπλέον, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς λόγους και για την προώθηση προϊόντων μέσω της εγγραφής σας στο newsletter μας. Tην συγκατάθεση αυτή μπορείτε να ανακαλέσετε οποτεδήποτε αποστέλλοντας μας ένα email ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «κατάργηση εγγραφής» ή στο “unsubscribe from this email” που βρίσκεται συνήθως στο τέλος οποιασδήποτε επικοινωνία μας μέσω e-mail.

Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα τα συλλέγουμε είτε από εσάς είτε από πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω cookies όταν κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας.

2.Για πόσο χρονικό διάστημα κρατάμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο ώστε να συμμορφωνόμαστε με τους ισχύοντες νόμους (φορολογικό δίκαιο, ασφαλιστικό δίκαιο κτλ) ή για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή όταν υπάρχει νόμιμος επιχειρηματικός λόγος.

Έχετε το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, οπότε και τα δεδομένα σας θα διαγραφούν, εκτός εάν έχετε πραγματοποιήσει κάποια αγορά (οπότε και θα διατηρηθούν τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για φορολογικούς λόγους). Επίσης τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να διατηρηθούν εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες ή/και δικαστικές διενέξεις ανάμεσα μας λόγω της πραγματοποιηθείσας πώλησης ή κάποια άλλη νόμιμη αιτία με βάση την οποία υποχρεούμαστε να διατηρήσουμε εκ του νόμου τα δεδομένα αυτά.

Φορολογικά στοιχεία και παραστατικά θα διατηρούνται από την εταιρεία μας για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών, για λόγους φορολογικού ελέγχου. Tα προσωπικά σας δεδομένα στην περίπτωση συλλογής τους κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα διαγράφονται εντός έξι (6) μηνών από την τελευταία μας επικοινωνία.

Ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις, όπου δεν θα είμαστε σε θέση να διαγράψουμε τις ως άνω πληροφορίες ακόμα και αν μας το ζητήσετε (π.χ. εξαιτίας νομικής υποχρέωσης διατήρησης κτλ). Οι πληροφορίες σας θα διατηρηθούν σε περίπτωση που υπάρχει νομική ή άλλη υποχρέωση όπως η καταστολή εγκλήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η επίλυση νομικών ζητημάτων.

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος τήρησης των δεδομένων σας αυτά θα καταστρέφονται το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να είναι δυνατή η περαιτέρω ταυτοποίηση σας.

  1. Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα

Προκειμένου να σας διαθέσουμε τα προϊόντα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για να διευκολύνουμε τις αγορές σας, συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία και σας γνωρίζουμε ότι δεν θα γνωστοποιούμε πληροφορίες πελατών σε τρίτα μέρη, εκτός όπου είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της σύμβασης μεταξύ μας ή όπου απαιτείται από το Νόμο.

Συγκεκριμένα μόνο οι υπάλληλοι ή συνεργάτες της εταιρίας μας έχουν πρόσβαση κατά περίπτωση σε προσωπικά σας δεδομένα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η μεταξύ μας συναλλαγή ή κάποια άλλη νόμιμη διαδικασία όπως ανωτέρω περιγράφεται. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον σκοπό που αναφέρεται κάθε φορά και οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν ή πωληθούν σε τρίτα πρόσωπα για άλλους μη σχετικούς σκοπούς.

Για ορισμένες επεξεργασίες συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες, προς τις οποίες διαβιβάζουμε κάποια από τα δεδομένα σας ή οι ίδιες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω της ιστοσελίδας μας, όπως για παράδειγμα με μεταφορικές εταιρίες για την αποστολή προϊόντων, για να πραγματοποιήσουμε τους αναγκαίους τραπεζικούς/πιστωτικούς ελέγχους και ελέγχους ασφαλείας και στο πλαίσιο διαδικασιών αναζήτησης και δημιουργίας προφίλ πελατών υπό τους όρους της παρούσας Πολιτικής, καθώς και κατόπιν συγκατάθεσής σας ή όπου υποχρεούμαστε εκ του νόμου προς τούτο όπως για παράδειγμα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, δικαστικής απόφασης κ.λπ.

Δεν μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε χώρες εκτός Ε.Ε

  1. Δικαιώματα χρηστών

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) παρέχει μία σειρά δικαιωμάτων και επιλογών, που δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε. Βάσει αυτών μπορείτε να αιτηθείτε:

  • να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δεδομένα που τηρούμε για εσάς και τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε. Εφόσον το επιθυμείτε, θα σας παρέχουμε και αντίγραφο χωρίς δική σας επιβάρυνση. (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • να διορθώσουμε ανακρίβειες ή λάθη, να συμπληρώσουμε ελλείψεις ή να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας. (Δικαίωμα διόρθωσης)
  • να διαγράψουμε δεδομένα, εφόσον δεν τα τηρούμε για κάποιο συγκεκριμένο, νόμιμο και δηλωμένο σκοπό. (Δικαίωμα στη λήθη ή Δικαίωμα διαγραφής)
  • να αναστείλουμε την επεξεργασία α)ενόσω αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων, β)εφόσον κρίνετε την επεξεργασία παράνομη (αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή) , γ)όταν τα δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για το σκοπό της επεξεργασίας και δ)για όσο χρονικό διάστημα αμφισβητείται αν οι λόγοι για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας υπερτερούν σε σχέση με αυτούς που επικαλείστε εσείς για να σταματήσουμε.
  • να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή για λόγους που σας αφορούν στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιούμε ιδίως για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή για κατάρτιση προφίλ. Η εναντίωση μπορεί, συγκεκριμένα, να αφορά και τη συμμόρφωσή σας προς κάποια απόφαση την οποία λάβαμε με αυτοματοποιημένα μέσα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, μπορείτε να απαιτήσετε από εμάς να σας επιτρέψουμε να παρέμβετε. (Δικαίωμα εναντίωσης – Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων)
  • να σας παρέχουμε τα δεδομένα σας σε συγκεκριμένη μορφή (συνήθως αναγνώσιμη από μηχανήματα) ή να τα μεταφέρουμε απευθείας σε άλλον υπεύθυνο κατόπιν δικής σας υπόδειξης, εφόσον, βέβαια, αυτό είναι τεχνικά εφικτό. (Δικαίωμα στη φορητότητα).
  • να μην επεξεργαζόμαστε εφεξής τα δεδομένα σας, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να ανακαλέσετε ελεύθερα τη συγκατάθεση (συναίνεση) που μας έχετε δώσει.
  • Να υποβάλλετε παράπονο στην Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων. (ταχυδρομική διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Αθήνα , ιστοσελίδα: www.dpa.gr, τηλ. 2106475600)

Μπορείτε να απευθύνετε τα αιτήματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση chrysmastore@gmail.com

Η εταιρία μας θα ικανοποιεί όλα τα αιτήματά σας εντός ενός (1) μήνα. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, που η ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας είναι σχεδόν αδύνατη για εμάς, θα σας ενημερώνουμε άμεσα εξηγώντας σας τους λόγους της σχετικής μας αδυναμίας.

  1. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Διατηρούμε τα κατάλληλα διοικητικά, τεχνικά και υλικά μέσα προστασίας με σκοπό τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων από κατά τύχη ή παράνομη καταστροφή, κατά τύχη απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη μετατροπή, διάδοση ή πρόσβαση, από κατάχρηση και οποιαδήποτε παράνομη μορφή επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων στην κατοχή μας. Για να μας διευκολύνετε σε αυτό, οφείλετε να διατηρείται τους κωδικούς εισόδου στον λογαριασμό σας μυστικούς και να μην τους αποκαλύπτετε σε τρίτους.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας ενημερώνεται βάσει των εκάστοτε ισχύοντων Νόμων και Κανονισμών και για να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον σκοπό για τον οποίο εφαρμόζεται. Όποτε πραγματοποιείται κάποια αλλαγή θα δηλώνεται με την αλλαγή της ημερομηνίας τελευταίας τροποποίησης που τίθεται στην αρχή της παρούσας. Σε περίπτωση ουσιωδών αλλαγών στη δήλωση, όπως μια αλλαγή στους σκοπούς της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που διαφέρει από τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν αρχικά, θα ειδοποιηθείτε είτε μέσω γνωστοποίησης σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας πριν από την εφαρμογή των εν λόγω αλλαγών είτε με προσωπικό e mail.